Hygge ved Tinghuset

Kjør debatt igjen på Gabler.

LA OSS TA EN MATBIT etter jobb, det er jo nå sommeren er på sitt beste, fristet Robinson. Fredag lot seg som vanlig lokke med. Og hadde til og med sitt helt spesielle ønske.

- Vi må på restaurant Gabler. Der kan vi sitte ute og dessuten er det et hyggelig lunsj- og ettermiddagssted hvor sola kan nytes. Om ikke lenge må vi bare leve på minnene om hvor godt den varmer, vet du, smilte Fredag. Det var lenge siden de to hadde vært på restauranten ved Tinghuset i Oslo, ja, rett ved ligger dessuten en drøss departementer og et par store avisredaksjoner, så kundegrunnlaget bør det ikke være noe å si på. Gabler var stengt i en lengre periode i vinter og vår, så Robinson og Fredag var spente på hva stedet hadde å tilby etter gjenåpningen før sommeren.

VI TAR DET LETT og enkelt i heten, foreslo Robinson. En hyggelig servitør var ganske så raskt på pletten etter at de to hadde satt seg ved et av de mange utebordene. Her er godt med parasoller om sola blir for het eller hvis sommerregnet truer. Både Robinson og Fredag ønsket seg en Farris mens de kikket på menyen. De ble servert hver sin flaske med Purewater (31).

- Dette er en daffere variant av Farrisen, dessuten er navnet Purewater usedvanlig jålete, mente Fredag. Makker Robinson greide ikke helt å engasjere seg i problemstillingen, og fordypet seg derfor i det som var av spisetilbud på den rikholdige menyen.

- Her er det et godt utvalg i både forretter, pasta, kjøtt og fisk, påpekte Robinson fornøyd.

GABLER HAR som sagt rikelig med bord utendørs, og siden sommeren fremdeles regjerer bestemte de to matvennene seg for å bestille hver sin enkle rett.

- Thainudler (115) med svinefilet, scampi og grønnsaker frister meg, smattet Fredag som alltid blir lykkelig over tanken på thaismak. Robinson var i pastahumør og satset på en vegetarvariant med bare tomater, basilikum og parmesan:

- Det blir Penne al pomodoro (105) på meg. Som følge vil jeg gjerne ha et glass hvitvin. Servitøren anbefalte italiensk, og foreslo et glass Pinot Grigio (55) fra Veneto-distriktet. Robinson og Fredag brukte tida til å fritte hverandre ut om sommerens opplevelser mens de ventet på maten. Det tok ikke for lang tid, selv om Gabler hadde godt med gjester denne ettermiddagen.

DETTE SMAKER ABSOLUTT av thai, men ingrediensene og da spesielt kjøttet er litt for hardt stekt, mente Fredag etter et par munnfuller. Robinson var også litt skuffet over sin italienske rett.

- Det er som om pastaen er varmet opp, men tomatene smaker sol og sommer, var dommen fra Robinson. En hyggelig servitør tok seg tid til å sjekke at alt var som det skulle.

- Servicen er iallfall god, smilte Fredag som hadde minner fra tidligere besøk da betjeningen ikke tok seg tid til å smile like vennlig. De to nøt sin vin og begge var fornøyde med kelnerens anbefaling fra en variert vinmeny. Ingen av de to ønsket seg annet enn en kaffe som avslutning på måltidet. Heller ikke den var så god i smaken som den burde være, det var som om den hadde stått litt for lenge før den ble servert.

- Med så mange kaffebarer i området er nok flere gjester enn oss blitt ganske kravstore hva gjelder den mørke drikke, kommenterte Fredag.

HER HAR DE PUSSET riktig så fint opp, rapporterte Robinson etter en tur inn i lokalet.

- Håper dessuten de fortsetter tradisjonen med debattkvelder slik de hadde før. Matvennene var enige om at Gabler fortjener en gjenvisitt når høstmørket og kjøligere temperatur tvinger gjestene inn i lokalet igjen. Om inntrykket denne gang var at kokken hadde vært litt vel kjapp og matlei, er hyggelig service og et innbydende lokale poeng som gjør at de to kommer tilbake til Gabler.

<B>RETT FRA JOBB: Gabler er et alternativ for den som vil ta en matbit utendørs en seinsommerdag i Oslo. Selv om kokken syndet og var litt matlei den dagen Robinson og Fredag var på besøk.