Takknemlig: -  Bydelsidretten har gjort meg til den jeg er i dag, sier Maaseide og forteller at styrevervet i Norsk Tipping er hans måte å betale tilbake det bydelsidretten ga. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
Takknemlig: - Bydelsidretten har gjort meg til den jeg er i dag, sier Maaseide og forteller at styrevervet i Norsk Tipping er hans måte å betale tilbake det bydelsidretten ga. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

- I 15 år gikk jeg rundt med vondt i magen. Utfordringen var at jeg egentlig ikke var god nok

Han var Norges rikeste idrettsutøver, men følte seg som en evig toer. Skilsmissen derimot, synes Bjørn Maaseide (47) han har kommet godt ut av.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- I 15 år gikk jeg rundt med vondt i magen. Utfordringen var at jeg egentlig ikke var god nok.

Tuller han? Bjørn Maaseide, med en Solidox-glinsende sandvolleykarrie, som surfet gjennom 90-tallet med sandvolleyballmakker Jan Kvalheim, hadde opptil 250 reisedøgn i året, vant edelt metall og bar dollar hjem i kofferter. I dag omtales han gjerne som Norges rikeste idrettsutøver, med en formue tuftet på fordums prestasjoner.Er han kokett? Kalkulert? Eller er den svake rødmen mellom luggen og den blekrosa merkegenseren et uttrykk for at han virkelig mener det? At han ikke holdt mål som idrettsutøver?

Bjørn Maaseide (47) Tidligere verdensmester i sandvolley. Aktuell som deltager i «Mesternes Mester» på NRK. Norgessjef i Sats Elixia. Driver eiendomsutvikling og selskapet Maaseide Promotions.

- Jan var mye bedre enn meg. Han bare sto opp om morgenen og kunne cruise rundt på 90 prosent mens jeg måtte gi 100 prosent hele tiden. Jeg husker jeg tenkte «Tenk å heller få spille i tredje divisjon, å få være konge».- Hvorfor det?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn