Til fortolkning: I 17 år har fotograf Alexander Petrosyan ruslet rundt i hjembyen St. Petersburg med kamera.  Bildene hans er som noveller vi blir kastet inn i. Petrosyan gir ingen svar, men bildene stiller mange spørsmål. Hva har skjedd her? Hvorfor? Hvordan?  Alle foto: Alexander Petrosyan
Til fortolkning: I 17 år har fotograf Alexander Petrosyan ruslet rundt i hjembyen St. Petersburg med kamera. Bildene hans er som noveller vi blir kastet inn i. Petrosyan gir ingen svar, men bildene stiller mange spørsmål. Hva har skjedd her? Hvorfor? Hvordan?  Alle foto: Alexander PetrosyanVis mer

I 17 år har Alexander (51) tatt bilder i St. Peterburgs gater: Her er hans postkort fra virkeligheten

Alexander Petrosyans fotografier stiller mange spørsmål.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- «Byliv» er satt sammen av ordene «by» og «liv». Det uforanderlige temaet i bildene mine er måten de to virker på hverandre, sier Alexander Petrosyan (51) til Magasinet.

St. Petersburg

Ble grunnlagt i 1703 av Peter den store, tsaren som fikk æren av å gjøre Russland til en moderne, europeisk stormakt. Byen var hovedstad i mer enn 200 år, men etter revolusjonen overtok Moskva. I dag er St. Petersburg Russlands nest største by (etter Moskva), med ca. 5 millioner innbyggere.

Byen huser Eremitasjen, et av verdens største kunstmuseer, og sentrum av St. Petersburg står i dag på UNESCOS verdensarvliste.

Og byen hans, det er St. Petersburg. Grunnlagt av Peter den store i 1703 og reist av 40 000 svenske krigsfanger. Myggen stortrivdes i det rå sumplandskapet der elva Neva munner ut i Østersjøen, men tvangsarbeiderne døde som fluer. Skjelettene deres sies å danne grunnmuren byen hviler på.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn