I 2001 var han arbeidsledig, i dag er klærne hans det hippeste for Hollywoodbarna

En sliten koseape er sentral i historien om den norske barnemotesuksessen.

UHØYTIDELIG: - Vi har en flat struktur i firmaet. De ansatte skal ikke føle at de må ha audiens hos sjefen, sier Harald Husum. Her med designeren Susan Kay. Foto: JOHANNES WORSØE BERG
UHØYTIDELIG: - Vi har en flat struktur i firmaet. De ansatte skal ikke føle at de må ha audiens hos sjefen, sier Harald Husum. Her med designeren Susan Kay. Foto: JOHANNES WORSØE BERGVis mer

(Magasinet:) Det er dagen etter jordskjelvet, etter skrikene i gatene i Antigua i Guatemala. Jorda skalv voldsomt denne januar-kvelden i 1998, den buldret.

Harald Husum er sogndølen med en utferdstrang så sterk at han hanker inn en kompis til å overta som grafisk designer i reklamebyrået han jobber i, hver gang han selv stikker til Asia, Afrika, Sør-Amerika.

Det er dagen etter skjelvet, i morgen skal han tatovere seg, men nå står han i resepsjonen på et pensjonat og ser kaskader av mørkt krøllete hår og en rak rygg.

Og han kjenner på denne følelsen av visshet om at dette håret, denne ryggen, denne jenta, hun er en han ikke må la gå.

Kule barn

Femten år seinere, på Lower East Side i New York City, sitter Lynn Topf Husum (42) med sine krøller over en stormasket, svart strikkegenser og jobber i det luftige kontor-lokalet til Appaman.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.