I 30 afrikanske land er homofili forbudt

Mener det er «uafrikansk» og kommer fra Vesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SEPTEMBER I FJOR publiserte den ugandiske avisen Red Pepper en liste med fornavn, arbeidsplass og andre karakteristika på 39 homofile i landet, under tittelen: «Homo-terror».

Avisen sverget på å «navngi og spotte» ledende homofile i Kampala.

Oppslaget kom etter at lesbiske og homofile organisasjoner i landet gikk sammen om en kampanje kalt «la oss leve i fred» måneden før.

I det afrikanske landet er homofili forbudt, og de strengeste straffene kan gi opptil livstid i fengsel. Seksuelle minoriteter er fordømt av store deler av befolkningen, og situasjonen for disse gruppene ekstremt vanskelig.

- VI SER STADIG situasjoner der lesbiske kvinner blir voldtatt, vi har til og med et tilfelle i Sør-Afrika der en lesbisk kvinne ble steinet til døde, forteller Fikile Vilakazi til Dagbladet.no.

Vilakazi er på norgesbesøk som representant for Coalition of African Lesbians. Hun kommer fra Sør-Afrika, det eneste landet som har antidiskriminerings-lovgivning på området og som tillater ekteskap for lesbiske og homofile. 

Ekteskapsloven i Sør-Afrika som kom i 2006 og skapte større åpenhet i mange afrikanske land sør for Sahara, og flere steder ble temaet diskutert i media for første gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer