Du leser nå Dagbladet Pluss

I all enkelhet

Dagbladet SØNDAGs ekspertjury har kåret Norges viktigste moderne hytter. Her er femteplassen.

Enkelt: Hytta på Robøle er ikke knyttet til offentlig vann eller strøm, og viderefører en norsk tradisjon med enkle brukshytter. Begge foto: Atle Aas
Enkelt: Hytta på Robøle er ikke knyttet til offentlig vann eller strøm, og viderefører en norsk tradisjon med enkle brukshytter. Begge foto: Atle AasVis mer

||| 5. PLASS: Hytte Robøl, Øystre Slidre (2009)

Arkitekt: Atle Aas og Harald Thaulow

På et gammelt tun i Øystre Slidre i Oppland ligger ei ren og asketisk hytte, inspirert av det enkle skjulet ved siden av. Oppdragsgiveren ønsket ei hytte som viste at den var bygget i dag, samtidig som den sto i en meningsfylt dialog med byggene rundt. Det er et bygg i malmfuru, ubehandlet treverk som vil forandre seg over tid. Og slik sett bli en naturlig del av omgivelsene.

Juryens begrunnelse: v/Erling Dokk Holm —Dette er ei hytte som tar utgangspunkt i norsk byggeskikk gjennom bruken av tre, og falltak på et lengre smalt bygg. Selv om hytta er kompromissløs i sin nøkterne modernisme, er den blitt en selvfølgelig del av et gammel tun. Den beskjedne størrelsen og kompaktheten har bidratt til dette. Bygget er skapt under strenge kommunale retningslinjer, og blir slik sett enda mer imponerende.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.