I balanse

Eskil Rønningsbakken (26) føler seg tryggest når han står på hendene. Selv når han er på kanten av stupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER PÅ TIDE at vi åpner øynene. Det får være grenser for hvor lenge vi kan se forbi ting, sier Eskil Rønningsbakken bestemt. For ti dager siden avslo balansekunstneren fra Hedmark å opptre på «Late Show» med David Letterman, et av USAs mest kjente talkshow. Da amerikanerne slapp bomber over et pakistansk middagsselskap fordi de trodde al-Qaidas nestkommadnerende var til stede, ble begeret fullt. Nå nekter Eskil å sette sine bein på det amerikanske kontinentet.

Drømmen om å balansere på toppen av Empire State Building kommer aldri til å bli realisert. Men hvorfor kunne han ikke bruke showet til å fortelle amerikanerne noen sannhetens ord om George Bush? Letterman benytter jo enhver anledning til å rakke ned på den krigsvillige presidenten.

-  Det ville vært å smøre brødet på begge sider. Jeg ville ikke hatt glede av verken pengene eller suksessen når jeg ser hvordan USA behandler andre nasjoner. Det ville vært ekkelt, sier Eskil, som har mottatt drapstrusler på e-post og sms fra illsinte amerikanere bosatt i Norge.

-  Men å underholde for Saddam Hussein var greit?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer