Du leser nå Dagbladet Pluss

- I begynnelsen handlet det nok om rettferdighet

Patricia (51) hjelper krigsofre med teater. Myndighetene mener hun støtter terrorister.

TRUET PÅ LIVET: I snart 40 år har Patricia Ariza brakt teateret til de ekskluderte gruppene i Colombia. Men engasjementet har kostet, og Arzia har blitt truet på livet ved flere anledninger. I vinter ble hun etterforsket av myndighetene, som fryktet hun rekrutterte sympatisører til FARC. FOTO: KATHARINA BARBOSA BLAD/MAGDALENA NORWAY
TRUET PÅ LIVET: I snart 40 år har Patricia Ariza brakt teateret til de ekskluderte gruppene i Colombia. Men engasjementet har kostet, og Arzia har blitt truet på livet ved flere anledninger. I vinter ble hun etterforsket av myndighetene, som fryktet hun rekrutterte sympatisører til FARC. FOTO: KATHARINA BARBOSA BLAD/MAGDALENA NORWAYVis mer

MELLOM TO OG FIRE MILLIONER mennesker er på flukt i sitt eget land. De har flyktet fra herjingene til geriljagrupper, paramilitære og regjeringssoldater.

Landet det er snakk om, er imidlertid verken Sudan, Kongo eller Somalia, men Colombia, det eneste landet på den vestlige halvkule med millioner av internt fordrevne ifølge Flyktningehjelpen.

Omkring 70 prosent av de internt fordrevne er kvinner. De har sett familiemedlemmer blitt torturert og drept. Minst en av tre kvinner i Colombia har opplevd seksuelle overgrep, ifølge landets helsedepartement, men tallene for de internt fordrevne er trolig mye høyere.

Siden 2003 har myndighetene dessuten gitt amnestier til titusenvis av paramilitære. Dermed kan de aldri straffes for det de har gjort mot sivilbefolkningen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.