Siljes ja-år: Silje Nergaard har alltid sagt nei til mye. Intervjuforespørsler, tv-programmer. — Men dette året har jeg sagt mer ja enn nei, for å teste det ut. Egentlig bruker jeg tre måneder på en sang, men her om dagen skrev jeg en sang på kommando for NRK. Om regn. Den ble veldig fin. «Det går nok over», heter den.
Siljes ja-år: Silje Nergaard har alltid sagt nei til mye. Intervjuforespørsler, tv-programmer. — Men dette året har jeg sagt mer ja enn nei, for å teste det ut. Egentlig bruker jeg tre måneder på en sang, men her om dagen skrev jeg en sang på kommando for NRK. Om regn. Den ble veldig fin. «Det går nok over», heter den.Vis mer

I bølgedaler

Hun overlevde tsunamien takket være et palmetre. Men det er ikke derfor Silje Nergaard (46) er redd for at alt skal ende.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Svart vann. Det buldrer tjukt under henne. Silje Nergaard klamrer seg fast i toppen av et palmetre, mens den gjørmete massen som nettopp var blå, røsker i stammen. Hun mister de dyre solbrillene, ser dem bli slukt av det mørke havet, og tviholder på præriehatten hun kjøpte i Kenya. Den blir til en klump i knyttneven. Brukne solsenger kastes innover land under henne, planker og sprengte luftmadrasser.

I dette øyeblikket vet ikke Silje at bungalowen 300 meter bortenfor, som mannen Heine og døtrene Erle (7) og Karla (1) befinner seg i, fylles med vann. Hun ser ikke at vinduet knuses, at alle tre blir sugd ut av åpningen på en sengemadrass, at Erle blir dratt vekk i bølgene. For Silje bretter seg rundt stammen, og ser utover tsunamiflommen som ikke vil stanse, og tenker for første gang i sitt liv: Nå må jeg kjempe for å overleve.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn