Rå konkurranse: Fuji, en av Oslos første japanske restauranter, har med åra fått steinhard konkurranse på sushifronten. Men veteranen på Skillebekk har heldigvis også andre ting på menyen.
Rå konkurranse: Fuji, en av Oslos første japanske restauranter, har med åra fått steinhard konkurranse på sushifronten. Men veteranen på Skillebekk har heldigvis også andre ting på menyen.Vis mer

I den sorte gryte

Japansk kjøkken er mer enn sushi.

-Merkelig at ingen har startet et skikkelig japansk grillhus, undret Robinson, hutrende gjennom snøføyka på vei til Fuji på Skillebekk, en av hovedstadens eldste japanske restauranter.

-Det kommer nok, foreslo Fredag. -Inntil videre får vi nøye oss med en japansk fondue for å få varmen tilbake i kroppen.

Er man minst to personer har man valget mellom flere såkalte «hot pots» på restaurant Fuji, store gryter som syder og bobler på bordet foran deg med alskens godsaker.

Robinson og Fredag ble henvist til et av bordene i det romslige kjellerlokalet, som de med fordel kunne ha frisket opp litt. Her var det ikke gjort mye siden deres forrige besøk for over seks år siden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn