I denne restauranten kjøper man ikke mat til seg selv

Indias snilleste restaurantkonsept handler ikke om å få, men å gi.

Har du spist på Saaed Hotel? Ikke jeg heller. Selv om jeg har kjøpt femti måltider der har jeg ingen anelse om linsegryta er god, om den populære retten med bøffel lever opp til sitt rykte, eller om de rykende varme nanbrødene er like perfekte som de ser ut.

Saeed Hotel er, tross navnet, ikke et hotell, men en restaurant (de to begrepene brukes litt om ­hverandre i India), et populært bevertningssted midt i restaurant­strøket i gamle Delhi, den kaotiske gamle­byen i Indias hovedstad. Samtidig er det en restaurant som er helt og grunnleggende annerledes enn naboene. Ja, enn alle andre spisesteder jeg har vært på.

Noe er som det pleier: Det er kokker, kjeler med kokende mat, det er en meny som varierer sånn ­passe mye fra dag til dag, det er valgmuligheter ­mellom forskjellige retter. Ja, du vet, akkurat som på nesten alle andre restauranter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn