Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

I ei tid hvor barns identitet måles i likes, er det viktig at de lærer å like seg selv

Styrkeløftet.

VIKTIG: Bygging av selvtillit er ikke et fag i skolen. Noen ganger er det tvert om, det er ikke få barn som har mistet all selvtillit i møte med en skole de ikke fikk til. Foto: Shutterstock/Scanpix
VIKTIG: Bygging av selvtillit er ikke et fag i skolen. Noen ganger er det tvert om, det er ikke få barn som har mistet all selvtillit i møte med en skole de ikke fikk til. Foto: Shutterstock/Scanpix Vis mer

En venn av meg har bygget opp og eier i dag flere bedrifter med mange ansatte. Da han gikk ut av ungdomsskolen ønsket han å komme inn på rørleggerlinja, men hadde altfor dårlige karakterer. Han var ikke begeistret for skolen, og etter eget utsagn skjønte han heller ikke poenget med å lære seg alt det skolen krevde. Etter et venteår, kom han likevel inn, men gjorde det ikke så veldig mye bedre med skolefagene.

Da han kom ut i lærlingperioden skjedde det noe. Han fikk en læremester som var klar og tydelig på hva han ville ha og hvordan. Vennen min møtte opp presis hver dag og gjorde som han ble bedt om. Hvis det var noe han ikke skjønte eller fikk til, tok han imot den veiledningen som trengtes og prøvde igjen. Etter endt lærlingperiode, ble han tilbudt fast jobb. Han jobbet der i flere år, før han gikk egne veier og startet sitt eget firma – riktignok med noe helt annet enn rør.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?