Du leser nå Dagbladet Pluss

I fire år har norske Ayla Ågren (23) vært den eneste kvinnen mot en hel bråte med menn i USAs bilsportverden

- Hvis noen tror jeg ikke har noe der å gjøre, sier jeg: «Watch me!»

Fryktløs: I fire år har Ayla Ågren vært den eneste kvinnen mot en hel bråte med menn i USAs bilsportverden. Det hender hun merker blikkene fra de andre førerne.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Michaela Benstrud&nbsp;</span>
Fryktløs: I fire år har Ayla Ågren vært den eneste kvinnen mot en hel bråte med menn i USAs bilsportverden. Det hender hun merker blikkene fra de andre førerne. Foto: Michaela Benstrud Vis mer

Norske Ayla Ågren er den første kvinnen som har vunnet mesterskapstittelen i USAs største bilsportsirkus.

- Jeg er så vant til å konkurrere mot bare menn at jeg ikke tenker på det lenger.

I fire år har Ayla Ågren vært den eneste kvinnen mot en hel bråte med menn i USAs bilsportverden. Det hender hun merker blikkene fra de andre førerne.

- Jeg tror ikke jeg blir undervurdert, men jeg må kanskje bevise litt mer enn andre. Hvis jeg vinner én gang, kan noen tro jeg var heldig. Er jeg stabilt god, da blir jeg tatt seriøst. Min innstilling er uansett: Hvis noen tror at jeg ikke har noe der å gjøre, sier jeg: «Watch me!»

Vant et stipend

Ayla Ågren er ikke som andre jenter. 18 år gammel dro hun til USA for å satse på en karriere innen profesjonell bilsport. Hun hadde kjørt gokart i Norge siden barnealder, men nå skulle Slemmestad-jenta satse i bilens hjemland. Oddsen var på alle måter mot henne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.