Fin tid: - Videregående var ei fin tid selv om jeg ikke fikk til dette med jenter. Jeg fikk nye venner, venner jeg fortsatt har, skriver Rune Thomas Sæbønes.
Fin tid: - Videregående var ei fin tid selv om jeg ikke fikk til dette med jenter. Jeg fikk nye venner, venner jeg fortsatt har, skriver Rune Thomas Sæbønes.Vis mer

I fjor fikk «Skam» Rune Thomas (54) ut av skapet

- Da jeg bestemte meg for å undertrykke følelsene mine, greide jeg å glemme hvordan jeg egentlig hadde det, skriver Rune Thomas Sæbønes.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var først da jeg gikk på videregående at jeg forsto at jeg var annerledes. Kompisene mine forelsket seg stadig vekk i nye jenter, men de følelsene oppsto aldri i meg. Jeg fikk rett og slett ikke tenning på jentene.

Jeg vokste opp på et småbruk i Sæbø i Ørsta kommune. Søstrene mine var 14 og 18 år da jeg ble født, så jeg var en ordentlig attpåklatt.

Barndommen var fin. Det var alltid sol om sommeren, og snø om vinteren, i hvert fall sånn jeg husker det. Vi var bare ni i klassen min på barneskolen. Jeg spilte fotball, var dessuten en lesehest, og likte tidlig å få ny kunnskap gjennom bøkene.

Det ble til at jeg valgte samfunnsfaglinja ved Volda videregående skole, og da jeg fikk vitnemålet i 1982, var det siste gang det het examen artium.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn