Du leser nå Dagbladet Pluss

- I går spiste jeg et stykke gammal ku. Det er det mest smakfulle kjøttet som finnes

Andreas Viestad er heller ikke med på at kokt brokkoli er kjedelig.

MATKULTUR: Andreas Viestad er matspaltist, tv-programleder og har i tillegg startet et matkultursenter for barn. Foto: Nina Hansen
MATKULTUR: Andreas Viestad er matspaltist, tv-programleder og har i tillegg startet et matkultursenter for barn. Foto: Nina HansenVis mer

Goddag! Andreas Viestad (43). Hvordan er livet om dagen?

- Bedre enn fortjent, mer travelt enn hva klokt er.

Hva var det første du tenkte på da du våknet i dag tidlig?

- Chili. Jeg og Christopher Haatuft hadde utfordret hverandre med chili fra Amazonas i går kveld. Den er så sterk at du kjenner det i neglene, og den sitter i kroppen i et døgn.

I boka di «Den store kjøttkokeboka» har du oppskrifter hvor du bruker grisesnute, hjerne, hjerte, hele hodet og føtter. Hvilken kroppsdel burde det spises mer av i norske hjem?

- Bog er den skjulte skatten. Svinebog, lammebog, oksebog. Masse smak. Kjempebillig. Tåler all slags juling. I det hele tatt bør vi som spiser kjøtt bli flinkere til å spise hele dyret. Det er fornuftig, bærekraftig og ikke minst veldig godt. Det er bare de siste tiårene vi har begynt å innbille oss at godt kjøtt bare handler om biff.