Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

I grenseland

Er Jesper Juul egentlig flink nok til å sette grenser, spør en leser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg leser spalten din i Dagbladet. Og jeg har lest boka din der det står hvor viktig det er at barnet får sin selvfølelse styrket. Viktige ord det! Det å kjenne seg elsket, verdsatt og respektert er det viktigste for ethvert menneske, selvsagt også når det gjelder barn.

Å la barnet føle seg verdsatt, det er grunnpilaren for foreldre.

Så det verdsetter jeg deg for, men:Jeg ser at mange av spørsmålene handler om foreldre som er handlingslammet. De sier at de har prøvd alt, men at de ikke får det til.

De rådene du gir dem er svært utydelige etter min mening. Du gir råd om å vise respekt, kjærlighet og omsorg. Du gir råd om å søke etter barnets egentlige behov, som jo alltid er å bli sett og elsket. Men du ser ut til å ha en veldig motvilje mot slike råd som for eksempel Nannyhjelpen gir, som er grenser og rammer. Du ser ut til å ha en tydelig motvilje mot metoder som «Time out.» Hvorfor det?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn