I kveld kan du se romfergen og romstasjonen

Hvis du bor i Sør-Norge.

SYNLIG OVER SØR-NORGE: Fra og med i kveld svever den internasjonale romstasjonen ISS og romfergen Discovery, som er koblet til stasjonen, over sørlige deler av landet vårt. De to objektene kan sees som en sakteglidende stjerne på himmelen. Her sett gjennom et enkelt teleskop.Foto: RALF VANDEBERGH/NASA
SYNLIG OVER SØR-NORGE: Fra og med i kveld svever den internasjonale romstasjonen ISS og romfergen Discovery, som er koblet til stasjonen, over sørlige deler av landet vårt. De to objektene kan sees som en sakteglidende stjerne på himmelen. Her sett gjennom et enkelt teleskop.Foto: RALF VANDEBERGH/NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRA I KVELD OG i en drøy uke framover kommer den internasjonale romstasjonen og romfergen Discovery til å sveve over landet vårt.

Og bor du i Sør-Norge har du med det klare været gode muligheter til å se begge deler på nattehimmelen de nærmeste dagene, forteller Pål Brekke ved Norsk Romsenter i en pressemelding.

- En rekke mennesker speider hver kveld mot syd for å se romstasjonen sveve lavt i horisonten. Enkelte bruker også teleskoper og da kan en se detaljer som solpanelene og de ulike modulene. Romstasjonen og romfergen vil se ut som en sakteglidende sterk stjerne på himmelen, sier Brekke.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer