I kveld kan du se romfergen og romstasjonen

Hvis du bor i Sør-Norge.

SYNLIG OVER SØR-NORGE: Fra og med i kveld svever den internasjonale romstasjonen ISS og romfergen Discovery, som er koblet til stasjonen, over sørlige deler av landet vårt. De to objektene kan sees som en sakteglidende stjerne på himmelen. Her sett gjennom et enkelt teleskop.Foto: RALF VANDEBERGH/NASA
SYNLIG OVER SØR-NORGE: Fra og med i kveld svever den internasjonale romstasjonen ISS og romfergen Discovery, som er koblet til stasjonen, over sørlige deler av landet vårt. De to objektene kan sees som en sakteglidende stjerne på himmelen. Her sett gjennom et enkelt teleskop.Foto: RALF VANDEBERGH/NASA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FRA I KVELD OG i en drøy uke framover kommer den internasjonale romstasjonen og romfergen Discovery til å sveve over landet vårt.

Og bor du i Sør-Norge har du med det klare været gode muligheter til å se begge deler på nattehimmelen de nærmeste dagene, forteller Pål Brekke ved Norsk Romsenter i en pressemelding.

- En rekke mennesker speider hver kveld mot syd for å se romstasjonen sveve lavt i horisonten. Enkelte bruker også teleskoper og da kan en se detaljer som solpanelene og de ulike modulene. Romstasjonen og romfergen vil se ut som en sakteglidende sterk stjerne på himmelen, sier Brekke.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer