SYNLIG OVER SØR-NORGE: Fra og med i kveld svever den internasjonale romstasjonen ISS og romfergen Discovery, som er koblet til stasjonen, over sørlige deler av landet vårt. De to objektene kan sees som en sakteglidende stjerne på himmelen. Her sett gjennom et enkelt teleskop.Foto: RALF VANDEBERGH/NASA
SYNLIG OVER SØR-NORGE: Fra og med i kveld svever den internasjonale romstasjonen ISS og romfergen Discovery, som er koblet til stasjonen, over sørlige deler av landet vårt. De to objektene kan sees som en sakteglidende stjerne på himmelen. Her sett gjennom et enkelt teleskop.Foto: RALF VANDEBERGH/NASAVis mer

I kveld kan du se romfergen og romstasjonen

Hvis du bor i Sør-Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

FRA I KVELD OG i en drøy uke framover kommer den internasjonale romstasjonen og romfergen Discovery til å sveve over landet vårt.

Og bor du i Sør-Norge har du med det klare været gode muligheter til å se begge deler på nattehimmelen de nærmeste dagene, forteller Pål Brekke ved Norsk Romsenter i en pressemelding.

- En rekke mennesker speider hver kveld mot syd for å se romstasjonen sveve lavt i horisonten. Enkelte bruker også teleskoper og da kan en se detaljer som solpanelene og de ulike modulene. Romstasjonen og romfergen vil se ut som en sakteglidende sterk stjerne på himmelen, sier Brekke.

På denne nettsiden kan du søke opp hjemstedet ditt og få opp de tidspunktene der den internasjonale romstasjonen er synlig på himmelen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn