NOMINERT: Tom Malmquist er nominert til Nordisk råds litteraturpris for «I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live». 8. september kommer romanen ut på norsk. Foto: Rickard L. Eriksson
NOMINERT: Tom Malmquist er nominert til Nordisk råds litteraturpris for «I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live». 8. september kommer romanen ut på norsk. Foto: Rickard L. ErikssonVis mer

I løpet av en sommer ble Tom Malmquist pappa, mistet sin elskede Karin og sin egen far

Nå er han nominert til Nordisk råds litteraturpris for «I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live». Her skriver han om hva som skjedde den sommeren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Karin var et jævla fint menneske, jeg forgudet henne. Hun var min motsats, ingen av mine dårlige sider fantes i henne. Hun var så langt foran meg på alle vis. Likevel fant hun noe i meg som hun elsket.

Tom Malmquist (38)

Svensk forfatter og poet fra Stockholm.

Var lovende ishockeyspiller i ung alder og ga i 2009 ut diktsamlingen «Sudden death», om hans tid som ishockeyspiller. Diktsamlingen var den første i Sverige som fullt og helt var viet en idrett.

Romandebuterte i 2015 med «I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live». Boka er nominert til Nordisk råds litteraturpris og kom ut på norsk 8. september.

Vi bodde her, i Lundagatan i Stockholm, vi ventet barn i mai. En onsdag i mars ble Karin syk, hadde hodepine og var dårlig. Jeg ble urolig, men tenkte det bare var influensa. Gradvis ble hun verre, og på bare fem dager fikk hun problemer med å puste. Da trodde jeg det var lungebetennelse og ville at hun skulle på sykehus. Men fødeavdelingen var redde for smitte. Den 19. mars 2012 fikk vi til slutt komme inn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn