- I min alder bruker du ikke nettingstrømper, altså

I stedet skal Gro Harlem Brundtland (70) redde verden sammen med Nelson Mandela og Kofi Annan.

VERDENSVANT: Gro har ikke sittet på baken etter at hun gikk av som WHO-direktør i 2003. Foto: Agnete Brun/Dagbladet
VERDENSVANT: Gro har ikke sittet på baken etter at hun gikk av som WHO-direktør i 2003. Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gro Harlem Brundtland sitter i en sofa i lobbyen på Ritz Hotel i Moskva. Etter humøret å dømme må hun ha fått de sju timene med søvn som formen hennes alltid har stått eller falt på. Håret er nyklippet, og til og med Arne Olav som aldri har skjønt vitsen med hyppige frisørbesøk synes hun ser bra ut. Det er gått et døgn siden de to forlot hjemmet i Nice med kofferter pakket for atomkonferanse i Moskva, brubyggingskonferanse i Midt-Sverige, Gotlands-konferansen «Hvordan redde planeten på 162 dager», hytteturer til Mylla og Fredrikstad, en snartur med Hilton-priskomiteen til Edinburgh og en litt lengre tur med Kofi Annan til Midtøsten. Det var 30 grader i Nice. Ingen kan vite om det blir ti grader og regn på Mylla om to uker, men alle vet at rekken av kommisjons- og komitémøter, prismottakelser, konferanser, tv-intervjuer og representasjonsoppdrag vil kreve flere par nylonstrømper enn paret Gro har hatt på seg siden hun dro hjemmefra i går.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer