Du leser nå Dagbladet Pluss

- I min alder bruker du ikke nettingstrømper, altså

I stedet skal Gro Harlem Brundtland (70) redde verden sammen med Nelson Mandela og Kofi Annan.

VERDENSVANT: Gro har ikke sittet på baken etter at hun gikk av som WHO-direktør i 2003. Foto: Agnete Brun/Dagbladet
VERDENSVANT: Gro har ikke sittet på baken etter at hun gikk av som WHO-direktør i 2003. Foto: Agnete Brun/DagbladetVis mer

Gro Harlem Brundtland sitter i en sofa i lobbyen på Ritz Hotel i Moskva. Etter humøret å dømme må hun ha fått de sju timene med søvn som formen hennes alltid har stått eller falt på. Håret er nyklippet, og til og med Arne Olav som aldri har skjønt vitsen med hyppige frisørbesøk synes hun ser bra ut. Det er gått et døgn siden de to forlot hjemmet i Nice med kofferter pakket for atomkonferanse i Moskva, brubyggingskonferanse i Midt-Sverige, Gotlands-konferansen «Hvordan redde planeten på 162 dager», hytteturer til Mylla og Fredrikstad, en snartur med Hilton-priskomiteen til Edinburgh og en litt lengre tur med Kofi Annan til Midtøsten. Det var 30 grader i Nice. Ingen kan vite om det blir ti grader og regn på Mylla om to uker, men alle vet at rekken av kommisjons- og komitémøter, prismottakelser, konferanser, tv-intervjuer og representasjonsoppdrag vil kreve flere par nylonstrømper enn paret Gro har hatt på seg siden hun dro hjemmefra i går.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.