Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

I Norge mener et flertall at mor er best egnet til å ivareta barna

Hvorfor det? Spør Håvard Tjora.

FØLSOMT TEMA: Det foreligger ikke noe biologisk belegg for at kvinner er mer egnet til å ta seg av barn enn menn. Hvorfor er det da slik i likestillings-Norge at flertallet, både av kvinner og menn, mener mor er best skikket til å ivareta barna, undrer Håvard Tjora. Tegning: LISA AISATO
FØLSOMT TEMA: Det foreligger ikke noe biologisk belegg for at kvinner er mer egnet til å ta seg av barn enn menn. Hvorfor er det da slik i likestillings-Norge at flertallet, både av kvinner og menn, mener mor er best skikket til å ivareta barna, undrer Håvard Tjora. Tegning: LISA AISATO Vis mer

MAGASINET (Dagbladet): Kjærlighet gjør blind. Uttrykket brukes ofte for å beskrive hvordan kjærligheten gjør at man overser andres feil og mangler.

Men sterk kjærlighet kan også gjøre at man ikke ser andres behov.

Jeg har flere ganger kranglet med kvinner som i fullt alvor har nektet mannen sin å ta ut mer pappapermisjon enn han har krav på.

Det er tross alt hun som har båret fram barnet. Hun er ikke klar for å slippe taket. Biologi, evner og instinkt trumfes gjennom.

Jeg skjønner at en del menn vegrer seg for å tvinge gjennom at de har et ønske om å ha like mye permisjon de også. Du skal ha jernvilje og ryggrad av titan for å tvinge en gråtende mor til å gi fra seg barnet og komme seg tilbake på jobb.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

6 MÅNEDER*

KUN I HELGA

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr 180 kroner for et halvt år. 0,33 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (55kr/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?