I skuddlinja

Hvorfor er det så vanskelig å takle kritikk?

IKKE DISKUTÉR: Det eneste du kan gjøre når du blir kritisert, er egentlig å lytte, mener filosof Einar Øverenget. - Reagerer du med sinne, blir du fort usaklig, sier han.Illustrasjonsfoto: OLE C. H. THOMASSEN
IKKE DISKUTÉR: Det eneste du kan gjøre når du blir kritisert, er egentlig å lytte, mener filosof Einar Øverenget. - Reagerer du med sinne, blir du fort usaklig, sier han.Illustrasjonsfoto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan bør vi takle kritikk?

— Å gå i diskusjon med en som kritiserer deg, er som regel meningsløst. Det eneste du kan gjøre er egentlig å lytte. Det er ingen grunn til å reagere med sinne, da blir du fort usaklig. Noen føler behov for å kritisere tilbake, men det er en infantil taktikk. Vi må lytte til kritikken seriøst, og bruke skjønn for å vurdere hva vi skal ta innover oss. Kanskje kan du ta opp kritikken med gode venner som tør å si sannheten, og spørre om det er hold i det som blir sagt. Reflekter over det som er blitt sagt, og gå inn for å endre deg om kritikken har noe for seg. Og tenk at det kanskje kommer en dag da du går rundt hele dagen med toalettpapir ut av buksa uten at noen sier fra. Vi skal være glade for at vi får tilbakemelding.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer