- «Ida» har ingenting med mennesker å gjøre

Ny studie slakter «the link». - Vi står på vårt, sier paleontolog Jørn Hurum.

- INGENTING MED MENNESKER Å GJØRE: En ny studie konkluderer med at «Ida» ikke er en slektning av mennesket, og tilhører en helt annen gren av primattreet. Det 47 millioner år gamle fossilet har skapt en svært opphetet debatt, etter at det i fjor ble avduket av den norske paleontologen Jørn Hurum. Foto: AFP PHOTO/handout/courtesy The Link/SCANPIX
- INGENTING MED MENNESKER Å GJØRE: En ny studie konkluderer med at «Ida» ikke er en slektning av mennesket, og tilhører en helt annen gren av primattreet. Det 47 millioner år gamle fossilet har skapt en svært opphetet debatt, etter at det i fjor ble avduket av den norske paleontologen Jørn Hurum. Foto: AFP PHOTO/handout/courtesy The Link/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| DET KONTROVERSIELLE fossilet «Ida», som i fjor ble presentert og hyllet som en «missing link» mellom mennesker og tidlige primater, er på ingen måte en av våre forfedre, er konklusjonen til en gruppe amerikanske forskere.

En studie publisert i tidsskriftet Journal of Human Evolution (JHE), slår fast at 47 millioner år gamle «Ida» - eller Darwinius masillae - tilhører gruppen primater som kalles halvaper eller strepsirrhini. Disse inkluderer lemurer og lorier.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer