Du leser nå Dagbladet Pluss

Ida Jenshus (27) går rett i kjelleren når hun trenger å flykte fra sitt eget hode

- Dette er min hule.

LYS OG LYD Det er levd liv i møblementet  i kjelleren til Ida Jenshus og kjæresten på Bakklandet i Trondheim. Der kan countryartisten lage lyd uten at noen hører. Av og til samles venner der for å spille. Det hender noen sover over, på en madrass.  Foto: Elisabeth Sperre Alnes
LYS OG LYD Det er levd liv i møblementet i kjelleren til Ida Jenshus og kjæresten på Bakklandet i Trondheim. Der kan countryartisten lage lyd uten at noen hører. Av og til samles venner der for å spille. Det hender noen sover over, på en madrass. Foto: Elisabeth Sperre AlnesVis mer

MAGASINET (Dagbladet): I et gammelt, vindskeivt trehus på idylliske Bakklandet i Trondheim, ett av dem som ikke huser en kaffebar eller en vintagebutikk, har kritikerfavoritten fra Steinkjer og kjæresten - som hun også er bandkollega med - base, i andre etasje pluss kjeller.

- Vi har et tålmodig par mellom etasjene, som tåler både tramping ovenfra og mye bråk nedenfra.

- De har faktisk aldri klaget, sier Jenshus, og åpner døra til underetasjen. Hennes hjemmested.

- Stig på.

Vi går sikksakk mellom gitarer og pedaler. I bokhylla står tre Spellemann-trofeer, ett for hvert av albumene Jenshus har gitt ut. Låtideer er skriblet ned på post-it-lapper på veggen.

- Det er levd liv i møblementet, sier hun og peker på en av mange gamle lampeskjermer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.