<strong> Grunnlegger Surenda Nath Baral:</strong>. Det sies også at han fikk mangt et kvinnehjerte til å banke da han som ung mann kom ridende på den hvite hesten sin. Foto: Privat.
Grunnlegger Surenda Nath Baral:. Det sies også at han fikk mangt et kvinnehjerte til å banke da han som ung mann kom ridende på den hvite hesten sin. Foto: Privat. Vis mer

Ideen om et fredsuniversitet i Alvdal begynte da en indisk vismann kom hit for snart 100 år siden

Nesten 100 år seinere har ideen rykket nærmere målet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er tidlig ettermiddag. Sola er plutselig borte, og et mørkt skydekke har lagt seg over himmelen. Vinden blåser friskt, og på et platå under Tronfjell i Alvdal i Østerdalen, 1300 meter over havet, står Bjørn Pettersen (55) andektig.

- Naturen frigir kropp og sinn, forklarer han og skuer utover det mektige landskapet.

Her, på snaufjellet, med vidt utsyn over dal og fjell skal det ligge, verdens første fredsuniversitet. Et mekka for fred og harmoni mellom alle mennesker. Dette blir ikke et vanlig universitet med eksamener og grader. Studiene her i fjellheimen dreier seg om å bli kjent med seg selv gjennom kropp og sinn. «Det er som en reise for å nå det fullkomne, men det fullkomne er allerede inni oss selv», står det i brosjyren om prosjektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer