FRA ALTA TIL HOLLYWOOD: - Profesjonaliteten og oppfølgingen i USA er fantastisk. Folk lever og puster film her, det er DNA-et til mange. Om jeg skulle foreslått en nazizombiefilm til Filmfondet hjemme, hadde jeg følt meg dum. I L.A. er det helt greit, sier regissør Tommy Wirkola (34). Foto: KNUT EGIL WANG
FRA ALTA TIL HOLLYWOOD: - Profesjonaliteten og oppfølgingen i USA er fantastisk. Folk lever og puster film her, det er DNA-et til mange. Om jeg skulle foreslått en nazizombiefilm til Filmfondet hjemme, hadde jeg følt meg dum. I L.A. er det helt greit, sier regissør Tommy Wirkola (34). Foto: KNUT EGIL WANGVis mer

Ideen var så god at filmskolelæreren ba Tommy Wirkola holde prosjektet hemmelig

Spilte inn over én milliard norske kroner på verdensbasis og toppet kinolistene i USA.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): - Kritikerne har utspilt sin rolle. Filmer lever eller dør den første kinouka. En film blir drept på folkemunne om den ikke likes, sier Tommy Wirkola.

TOMMY WIRKOLA Familie: - Singel. Ja, jeg er i slekt med skihopperen Bjørn Wirkola. Han er søskenbarnet til farfaren min.Aktuell: Manusforfatter og skuespiller i «Kill Buljo 2», som hadde norgespremiere i går. Er også regissør for «Død Snø 2» som vises på Sundance-festivalen i januar.Kjører: - Mercedes E550. Jeg har aldri hatt fancy biler, men her i USA får du en fin bil til en fjerdedel av prisen i Norge.Siste kulturopplevelse: - «The Hunger Games: Catching Fire». Den var underholdende. Det er et kult konsept med en fantastisk hovedrolleinnehaver i Jennifer Lawrence.Favorittord: - Langfjorden, en liten plass en time fra Alta. Det finnes ikke noe bedre sted å dra.

Kritikerne kaller filmene hans platte, pubertale splatterorgier, men det er ikke forståsegpåerne som gjør regissøren grå i ansiktet. Filmene elskes tross alt av publikum.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn