Ikke akkurat nam-nam

Noen har det bare i kjeften. Nam Kang Sushi har det bare i navnet.

- Når var vi her sist?

Robinson la fra seg pinnene og tenkte seg om.

- Jeg husker ikke helt. Men det føles ikke lenge siden. Ut fra det vi har spist i kveld, føles det nærmest som i går, sa Fredag.

Sannheten er at det er en god stund siden Robinson og Fredag besøkte den populære restauranten i Torggata. Men mens tiden har gått alle andre steder, synes den å ha stått stille på Nam Kang Sushi. Det gjelder også lokalet, som er hyggelig, men slitent.

- Det heter at en suksess ikke trenger å forandres. Men her er det rom for forbedringer, sa Robinson.

- Forresten, var det ikke det vi konkluderte med forrige gang også?

Noen timer tidligere.

- Koreansk kjøkken er spennende. Synd at det er så tynt med koreanske restauranter i Oslo, sa Robinson.

Ikke akkurat nam-nam

Fredag rynket pannen, begynte å telle, men kom ikke langt.

- Tror pinadø du har rett, koreanske restauranter har kommet og gått her. Og nå tror jeg dette er det nærmeste vi kommer.

Nam Kang Sushi har i hovedsak japanske retter på menyen, og noen få koreanske. Så det var ikke tvil om valg av hovedrett: Bulgogi - finskåret entrecôte, som blir stekt på en gassgrill ved bordet.

Men før det ble Robinson og Fredag traktert med en ganske pregløs misosuppe. Av en ganske likegyldig servitør. En slik som gjør jobben sin greit, men verken mer eller mindre.

- Asiatisk effektivitet, men uten det berømte smilet, hvisket Fredag.

Til forrett var yaki-gyoza og batayaki valgt. Eller på norsk: Store pastaputer fylt med kjøttfarse og grønnsaker, dampet og pannestekt, og grillet scampi og hvitløk i en sydende soyabasert saus. Ingen av delene gjorde særlig inntrykk. Pastaputene var kalde i midten og minnet mistenkelig om dem man får kjøpt i frossen tilstand i de asiatiske butikkene i byen. Men skjellene var gjennomvarme og hadde mye smak. Av salt soya.

- Det kan vel bare gå en vei herfra, bemerket Fredag tørt og fuktet strupen med en slurk øl.

Det gjorde det heldigvis. Å dømme etter antall gjester som hadde valgt Bulgogi, er dette en av restaurantens favoritter.

Et av kjennetegnene ved koreansk kjøkken er at man alltid får småretter ved siden av.

Her besto det av syltet kinakål, agurk og asiatisk reddik. Det kan enten spises for seg, eller rulles sammen med det grillede oksekjøttet i salatblader.

- Slett ikke verst på smak, men heller ikke særlig spennende Og 228 kroner per mann er langt fra gi bort-pris, mente Fredag.

Robinson hadde ingen innvendinger.

Måltidet ble avrundet med grønn te-is og tempurais, altså vaniljeis dyppet i en slags pannekakerøre og fritert. Både den og isen basert på grønn te, høres mer spennende ut enn det faktisk smaker.

- Det er ganske beskrivende for alt vi har spist her i kveld, sa Robinson.

Fredag nikket sakte og pustet tungt ut.

- Koreansk mat kan være fantastisk godt. Og veldig spennende. Det får du ikke inntrykk av etter et besøk Nam Kang Sushi. Jo, det er på høy tid med en oppussing, både av lokalene og menyen.

robinson& fredag@dagbladet.no

ENEVELDE: Det koreanske kjøkken er både variert og kan tilby mange spennende retter. Synd - og rart - at Nam Kang Sushi er det eneste stedet som tilbyr koreansk mat i hovedstaden.