Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ikke alle gruer seg til å vise fram sommerkroppen

Vi har møtt fem av dem.

FINT: Da jeg var yngre syntes jeg det var fælt at jeg hadde så store lår og brede hofter. Men etter at jeg fikk tatoveringer, sluttet jeg å bry meg om det, for nå er det noe fint der, sier Maria Kristine Hemingdatter Bergrem. Foto: Astrid Waller og Geir Dokken
FINT: Da jeg var yngre syntes jeg det var fælt at jeg hadde så store lår og brede hofter. Men etter at jeg fikk tatoveringer, sluttet jeg å bry meg om det, for nå er det noe fint der, sier Maria Kristine Hemingdatter Bergrem. Foto: Astrid Waller og Geir Dokken Vis mer

Vi har pakket den inn i ull, fleece og strømpebukser, gjemt den bort i store parkaser og lange kåper. De siste månedene har den blitt pakket ut, og nå vises den fram, på stranda, i parken, på badeland, i skogen, på festival og på fjellet. Kroppen vår. Som om det var den enkleste sak i verden. Men det er det ikke. Det finnes nemlig et beist der ute: Sommerkroppen.

Første gang vi leste om den, var i 1996: «TRENER SOMMERKROPPEN», lød en overskrift. Deretter forsvant den i noen år, dukket så vidt opp mellom 2006 og 2010, og slo til for fullt i 2011. I 2015 var den blitt en trend, en term, et begrep, en emneknagg – og en forkortelse: SK.

Sommerkroppen selger. Nå hører vi om den hver bidige vår: Jakten på den, maset om den, diskusjonene rundt den, de mange tusen instagrambildene av den. Nytt av året er en låt laget til ære for den: «Sommerkroppen», av eks-fotballspiller Mads Hansen, som forøvrig er den låta som har blitt streamet kjappest i norgeshistorien. Landsdekkende og lokale medier skriver om hvordan vi bør spise og trene for å få den; at vi ikke bør gå for hardt ut i jakten på den, for det kan være skadelig; at det er helt greit at vi ikke fikk den, og nå er det uansett for seint, snart er sommeren over. Bruk heller energien på SK19.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?