FINT: Da jeg var yngre syntes jeg det var fælt at jeg hadde så store lår og brede hofter. Men etter at jeg fikk tatoveringer, sluttet jeg å bry meg om det, for nå er det noe fint der, sier Maria Kristine Hemingdatter Bergrem. Foto: Astrid Waller og Geir Dokken
FINT: Da jeg var yngre syntes jeg det var fælt at jeg hadde så store lår og brede hofter. Men etter at jeg fikk tatoveringer, sluttet jeg å bry meg om det, for nå er det noe fint der, sier Maria Kristine Hemingdatter Bergrem. Foto: Astrid Waller og Geir DokkenVis mer

Ikke alle gruer seg til å vise fram sommerkroppen

Vi har møtt fem av dem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi har pakket den inn i ull, fleece og strømpebukser, gjemt den bort i store parkaser og lange kåper. De siste månedene har den blitt pakket ut, og nå vises den fram, på stranda, i parken, på badeland, i skogen, på festival og på fjellet. Kroppen vår. Som om det var den enkleste sak i verden. Men det er det ikke. Det finnes nemlig et beist der ute: Sommerkroppen.

Første gang vi leste om den, var i 1996: «TRENER SOMMERKROPPEN», lød en overskrift. Deretter forsvant den i noen år, dukket så vidt opp mellom 2006 og 2010, og slo til for fullt i 2011. I 2015 var den blitt en trend, en term, et begrep, en emneknagg – og en forkortelse: SK.

Sommerkroppen selger. Nå hører vi om den hver bidige vår: Jakten på den, maset om den, diskusjonene rundt den, de mange tusen instagrambildene av den. Nytt av året er en låt laget til ære for den: «Sommerkroppen», av eks-fotballspiller Mads Hansen, som forøvrig er den låta som har blitt streamet kjappest i norgeshistorien. Landsdekkende og lokale medier skriver om hvordan vi bør spise og trene for å få den; at vi ikke bør gå for hardt ut i jakten på den, for det kan være skadelig; at det er helt greit at vi ikke fikk den, og nå er det uansett for seint, snart er sommeren over. Bruk heller energien på SK19.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn