Ikke billig, men vidunderlig

De rike har det godt på Madserud Gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– DET ER SLETT ikke ille å være blant de privilegerte.

Robinson nippet til et glass kjølig hvit, burgunder og lot blikket streife over gammel parkett, overdådige takrosetter og funklende krystall.

– Så sant, så sant. Selv om det bare er for noen timer, sa Fredag.

Staselige Madserud Gård ble oppført i 1850. Det var den gang de virkelig velstående hadde parker, ikke hager, rundt husene sine. Omgivelsene føles ikke mindre staselige i dag. Restauranten ligger like ved Frognerparken, på aller, aller beste vest i hovedstaden. En liten oase, for de bemidlede.

– Eller de som spiser på regning. Det er ganske stivt å ta 265 kroner for en forrett, om det aldri så mye er østers eller gåselever, sa Fredag tørt. 

Å ANTYDE AT DE ansatte lytter ved bordene er ikke pent, men mistanken ble vekket da en servitør like etter foreslo Herregårdsmenyen, på henholdsvis fem eller seks retter. Et tilbud som absolutt lønner seg. Fem retter til kr 695,- er definitivt å foretrekke framfor tre retter til vel seks hundre kroner.

– Et godt valg, sa servitøren, og la til at på den måten vil gjestene få et bredere innblikk i hva kjøkkenet går for. Vinmeny ble forslått, men siden det tilbys et stort utvalg av vin på glass, ønsket Robinson og Fredag å velge sjøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer