Ikke for sarte ganer

Bli med Andreas Viestad tilbake til den gangen det brant på norske kjøkken.

BLEK HØNSESUPPE: Slik den ble laget av prestefruen Hanna Winsnes i 1845.
BLEK HØNSESUPPE: Slik den ble laget av prestefruen Hanna Winsnes i 1845. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når vi tenker på fortidas mat, hva man spiste i Norge i «gamle dager», tenker vi nesten alltid på maten som bestemor serverte, god og skikkelig, men kanskje litt kjedelig.

Hvis bestemor, slik min farmor gjorde, serverte kabaret og sandskjell med reker, tenker vi på det som tradisjonell, gammeldags mat. Selv om hun trolig var den første generasjonen som serverte slikt. Og den siste.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer