Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Ikke helt som bestilt

Vinmonopolet har 11 000 produkter i sine prislister. Ikke alt er vin.

Les dagens smaksvurdering av 30 røde og hvite viner!

DET ER 1171 viner i de røde prislistene (grunn/hoved/full-sortiment), 6319 viner i den blå prislista (bestillingsutvalget) og 1145 viner i tilleggsutvalget. Til sammen 8635 viner. Det er mange det også.

12. januar i år kom det 212 nye viner i bestillingsutvalget. Men det er ikke lett å komme videre - fire uker seinere er 125 av disse vinene ennå ikke å finne i hyllene på noe polutsalg.

Ytterligere 19 viner står på Vinmonopolets nettsider markert med «Utsolgt fra leverandør/Tilgjengelig dato ukjent». Disse er neppe utsolgt - sannsynligvis er de ikke kommet til Norge i hele tatt, fire uker etter at de burde vært her.

Vinmonopolet håndhever strengt at fullsortimentets viner skal være tilgjengelig i god tid før lanseringsdagen, men at bestillingsviner ikke er tilgjengelig på første salgsdag, får ingen konsekvenser for importøren.

• Vi har prøvesmakt noen av de nye bestillingsvinene som kom i januar, og her er vår smaksvurdering for 30 av dem:

Smaksvurdering av 30 røde og hvite viner, 8. februar

HUSETS PÅ POLET! Iallfall hvis du bor i Oslo. Nyrenoverte Olympen restaurant - Lompa på folkemunne - på Grønland i Oslo har vært heldig med sitt valg av husets vin, Lompa Rød 2006. Vinen selges også i polutsalget i Grønlands Basar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media