Ikke kast godheten din etter dem som ikke kan ta den imot

Mange utnytter de snille.

GODE REGLER: En ung kvinne fortalte Bjørk Matheasdatter hvordan hun har fått så gode venner. Hun fulgte to gode leveregler om godhet. Illustrasjon: Lisa Aisato
GODE REGLER: En ung kvinne fortalte Bjørk Matheasdatter hvordan hun har fått så gode venner. Hun fulgte to gode leveregler om godhet. Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Da jeg var liten», sa mannen min, «var jeg hver eneste dag redd for å bli angrepet på skoleveien. Så flyttet vi. Jeg grudde meg litt, det kunne jo bli enda verre. Og jeg som endelig hadde funnet et godt gjemmested til sykkelen min så den ikke skulle bli ramponert mens jeg var på skolen».

«Men første skoledag på det nye stedet troppet tre nabogutter opp på trappa mi. De spurte smilende: Om jeg hadde lyst til å gå med dem? Hver dag siden gikk vi sammen til skolen.»

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer