Tøffe lokaler: Restauranten Sosialen er innredet av noen med sans for interiør, men på kjøkkenet er det litt for tilfeldig hva som slipper gjennom. 
Foto: Jo Straube / Dagbladet
Tøffe lokaler: Restauranten Sosialen er innredet av noen med sans for interiør, men på kjøkkenet er det litt for tilfeldig hva som slipper gjennom. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Ikke særlig sosial

Interiøret er stilrent og servicen upåklagelig. Det hjelper ikke når restauranten er tom og kjøkkenet slurver.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Restauranten er helt tom, sier Robinson og rynker på nesa.

-Det er tross alt sommerferie. Vi får gi dem en sjanse, svarer Fredag og dytter på døra.

Spiseparet er i Møllergata i Oslo sentrum. Den tomme restaurantens navn er Sosialen.

-På hjemmesida reklamerer de med å være et jovialt og inkluderende sted for fattig og rik, forteller Robinson og blir avbrutt av en sommerblid (og jovial) servitør som ønsker velkommen og gir en kort innføring i dagens retter.

-Jeg liker høyden under taket, de store vinduene og den røffe stilen på interiøret, roser Robinson.

Spiseparet starter kvelden med gourmet-ølet «Estrella Inedit», tappet på en elegant champagneflaske. Det er et hveteøl fra Estrella Damm-bryggeriet i Barcelona, som er utviklet i samarbeid med mesterkokken bak Spanias beste restaurant, El Bulli.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn