Du leser nå Dagbladet Pluss

Ikke spesielt Nobelt

Noen restauranter burde det være lett å lage noe helt spesielt ut av.

Beliggenhet. Beliggenhet. Beliggenhet: Alfred ligger rett før Aker brygge, med utsikt til Akershus festning og rådhuskaia. Foto: Jørn H. Moen.
Beliggenhet. Beliggenhet. Beliggenhet: Alfred ligger rett før Aker brygge, med utsikt til Akershus festning og rådhuskaia. Foto: Jørn H. Moen.Vis mer

||| Stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal overtok i sommer restauranten på Nobels Fredssenter. De rigget opp en uteservering med en egen gourmetavdeling, og fram til september sydet det av folk der. Bedre beliggenhet er det knapt mulig å få - første stopp før Aker Brygge, og med utsikt til Akershus festning og rådhuskaia. Ness og Pal står bak noen av Norges største restaurantsuksesser, blant annet Oro og Haga som begge har fått masse skryt både her og i Michelin-guiden.

Forventningene sto derfor i taket denne hustrige høstkvelden. Robinson og Fredag hadde bestemt seg for å vente til turistsesongen var over, og heller vente til den lovede opprustningen av innendørsavdelingen. Veggene og taket i den gamle toghallen som restauranten ligger i er spektakulært malt i kubisk mønster i grønt, sort og hvitt. Det skaper en spesiell atmosfære som de nye eierne har understreket med noen fine gjenstander her og der, blant annet en enorm stålbuelampe med skjerm av hvite fjær. Men rommet er ganske kaldt, og belysningen ikke særlig gjennomtenkt, så det er ikke den lune, fine stemningen man gjerne vil ha når man setter seg til rette for å nyte en skikkelig god og lang middag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.