Ikke til å kjenne igjen

Typehuset fra 70-tallet var temmelig slitent. Men så gikk arkitektene i gang med det ...

Kontraster: Den mørke fargen fra fasaden er også brukt innendørs, der den spiller mot de lyse fargene i tak og møbler.
Kontraster: Den mørke fargen fra fasaden er også brukt innendørs, der den spiller mot de lyse fargene i tak og møbler.Vis mer

||| Med betong og eik, mørke farger og stål på uventede steder, har det gamle 70-talls huset på Bygdøy i Oslo fått nye krefter etter at Vibeke Rognan (43) og Johan Gjendem (39) slapp arkitekt Knut Hjeltnes løs på det.

På kortsida har familien fått en usjenert liten hageflekk, som for øyeblikket lyser høstidyll med epler i kurven og blader på plenen. Der springer lille Alva som snart fyller to år rundt i strikkegenser og vanner gresset med luft fra en tom kanne.

- Jeg har sans for røffheten og enkelheten i hjemmet vårt. Det ville vært katastrofe å ende opp med et sukkersøtt hus, sier Vibeke.

Det var hun som gikk på visning i det gamle Block Watne-huset mens Johan var bortreist, og fikk ham med på å kjøpe det usett. Med tre sønner fulle av energi, og det fjerde barnet på vei, trengte familien noe større enn loftsleiligheten de bodde i. De måtte gjøre en del med huset, og etter råd fra arkitekten, rensket de det for det meste utenom reisverket og kjelleren. Arkitektene Knut Hjeltnes og Øystein Trondahl foreslo at de skulle speilvende hele hjemmet, flytte inngangen bort fra veien, og legge alle soverommene i en rekke langs baksiden. Det som før var kjøkken og garasje, er nå blitt stue med glassvegg ut til høsten. Resultatet er et åpent og innbydende hus som tåler en støyt, samtidig som både hagen og huset er blitt mer skjermet fra veien.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.