Il est arrivé! *

Den tredje torsdagen i november kom tidlig i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Den har ankommet! Dette ropes ut på restauranter over hele Frankrike, når årets Beaujolais Nouveau er i hus.

Les alle anmeldelsene her.

ÅRETS BEAUJOLAIS NOUVEAU slippes alltid på den tredje torsdagen i november, og allerede i september fikk polbutikkene en liste med 35 merker som kunne bestilles for levering rett før 15. november.

Hvor mange av disse 35 vinene som har blitt tatt inn i enkelte polbutikkers lokale tilleggsutvalg, har vi ikke oversikt over. Men vi regner med at Duboeuf og Trénel er de mest innkjøpte merkene også i år. I fjor stod de fire vinene fra disse to produsentene for 83 prosent av salget av Beaujolais Nouveau og Beaujolais-Villages Nouveau i Norge.

Beaujolais Nouveau var mer populært i 80-åra enn hva som er tilfelle nå. Toppåret var 1989, den høsten ble det solgt 100 000 flasker Beaujolais Nouveau i Norge. De siste 10 åra har salget ligget på omtrent 20 000 flasker per år.

KLASSISK ÅRGANG. Vekstsesongen 2007 begynte bra med varmt og fint vårvær og tidlig blomstring. Men midt på sommeren var det kjøligere og regnet mer enn normalt. Omslaget til varmere og tørrere vær i slutten av august inntraff akkurat i tide til å gi en god modning av druene før innhøsting, og sørget for at årets druehøst i begynnelsen av september ble av tilfredsstillende kvalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer