Indisk mat på den ordentlige måten krever mye krydder

Her er Andreas Viestads beste oppskrifter for indisk mat.

Indisk: Jeg spiser curry titt som det er hjemme i Norge. Dette er likevel noe annet. Hvor mye krydder er det egentlig snakk om, spør Anderas Viestad seg, Foto: Mette Randem
Indisk: Jeg spiser curry titt som det er hjemme i Norge. Dette er likevel noe annet. Hvor mye krydder er det egentlig snakk om, spør Anderas Viestad seg, Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvor lang tid tar det å bruke opp det der, spør jeg Nathi Singh.

Han står med en diger pose krydder i hånda etter akkurat å ha kjøpt ett kilo med garam masala. Poenget med indisk mat er lett å spotte når man er i India: De bruker mye krydder. Med mye, mener jeg mye. Mer enn du tror. I nesten alle retter, til alle måltider.

En gammel fordom fra den tiden Norge var et lite land, hvor bare noen få av oss hadde vært på besøk i det store utland, gikk ut på at folk fra India og nærliggende land luktet annerledes, at du ­kunne lukte krydderet bare du gikk om bord på flyet sammen med disse fremmede, og enda mer når du landet på flyplassen. At alle menneskene, ja hele landet, luktet krydder.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer