Indisk: Jeg spiser curry titt som det er hjemme i Norge. Dette er likevel noe annet. Hvor mye krydder er det egentlig snakk om, spør Anderas Viestad seg, Foto: Mette Randem
Indisk: Jeg spiser curry titt som det er hjemme i Norge. Dette er likevel noe annet. Hvor mye krydder er det egentlig snakk om, spør Anderas Viestad seg, Foto: Mette RandemVis mer

Indisk mat på den ordentlige måten krever mye krydder

Her er Andreas Viestads beste oppskrifter for indisk mat.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Hvor lang tid tar det å bruke opp det der, spør jeg Nathi Singh.

Han står med en diger pose krydder i hånda etter akkurat å ha kjøpt ett kilo med garam masala. Poenget med indisk mat er lett å spotte når man er i India: De bruker mye krydder. Med mye, mener jeg mye. Mer enn du tror. I nesten alle retter, til alle måltider.

En gammel fordom fra den tiden Norge var et lite land, hvor bare noen få av oss hadde vært på besøk i det store utland, gikk ut på at folk fra India og nærliggende land luktet annerledes, at du ­kunne lukte krydderet bare du gikk om bord på flyet sammen med disse fremmede, og enda mer når du landet på flyplassen. At alle menneskene, ja hele landet, luktet krydder.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn