Indrefilet surret i spekeskinke

Til 4 personer på 30 minutter.

800 g indrefilet av svin 1/2 ts pepper Ca. 8 skiver spekeskinke 2 ss olje. Gni svinefileten inn med pepper. Pakk fileten inn i skinkeskivene og bind hyssing rundt med jevne mellomrom. Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 175°C til termometeret viser ca. 70°C. Sjekk termometeret etter 10 minutter. Serveres med stekte potetbåter og ratatouille. La kjøttet hvile mens potetene steker. Ratatouille: 1 båt hvitløk 1-2 løk (rød eller gul) 1 squash 2 paprika 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 1 boks hakkede tomater 1 ts tørkede urter Evt. 1 ss finhakkede urter (timian, rosmarin) 1 buljongterning. Finhakk hvitløken. Del løken i båter og paprika og squash i litt store biter. Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt og tilsett de andre grønnsakene. La alt surre litt og hell på de hermetiske tomatene. Tilsett urtene og la det hele småputre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Opplysningskontoret for kjøtt