Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ingen avtaler, ingen kjente, en hel uke alene på tur. Det passet meg perfekt

De gangene jeg reiste alene tidligere var jeg som en åpen bok. Nå signaliserer jeg at jeg ikke vil forstyrres.

Kjartan Brügger Bjånesøy tegnet av Finn Graff
Kjartan Brügger Bjånesøy tegnet av Finn Graff Vis mer

Foran meg ventet drøye fem timer på fly. Lenge så det ut til at jeg fikk et dobbeltsete alene, men nei. Idet jeg løftet hodetelefonene opp fra sekken, spurte sidemannen meg om boka som lå klar i fanget mitt. Jeg svarte kort, hele meg signaliserte at jeg ikke var interessert i at dette skulle bli en lengre samtale. Hodetelefonene ble på, selv om musikken var slått av.

Hvor på veien gikk det så galt?

De gangene jeg reiste alene tidligere, var jeg som en åpen bok som ville at sidene mine skulle fylles. Nå sørger jeg alltid for å ha nesa i ei bok for å vise at jeg ikke vil forstyrres.

Dårlig samvittighet

Det ble ikke flere samtaler på flyet, men vi takket hverandre for turen da vi landet. Strengt tatt hadde han ikke noe å takket for. Da jeg så ryggen på den eldre mannen på vei ut av flyet, fikk jeg akutt dårlig samvittighet. Jeg kunne i det minste spurt hvor han skulle, hvilken bok han leste. Vi trengte ikke å bli bestevenner, men jeg kunne ha oppført meg som et noenlunde normalt høflig og konverserende menneske. De neste dagene var fantastiske. En ting var å jobbe uten forstyrrelser, men også resten av døgnet gikk uten problemer. Jeg spiste alle måltider alene, holdt aldri blikket til noen lenge nok til at en samtale var nødvendig. Uten at jeg tenkte over det, gjorde jeg det til en kunst å unngå folk. Men på slutten av oppholdet begynte jeg likevel å evaluere. Er det virkelig sånn jeg vil være?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?