VESTEN STÅR OG SER PÅ: Spaltist Erling Dokk Holm mente lenge at man burde invadere land som er styrt av grusomme tyranner. Men den mislykkede invasjonen av Irak har ført til at Syrias president Bashar al-Assad får ture fram i fred. - Og i dag finnes det ingen som kan fortelle hva som er rett å gjøre. Det er ingen som vet. Vi kan sende folk til månen, men dette klarer vi ikke, skriver statsviteren. Foto: SANA / REUTERS / NTB SCANPIX
VESTEN STÅR OG SER PÅ: Spaltist Erling Dokk Holm mente lenge at man burde invadere land som er styrt av grusomme tyranner. Men den mislykkede invasjonen av Irak har ført til at Syrias president Bashar al-Assad får ture fram i fred. - Og i dag finnes det ingen som kan fortelle hva som er rett å gjøre. Det er ingen som vet. Vi kan sende folk til månen, men dette klarer vi ikke, skriver statsviteren. Foto: SANA / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Ingen vet lenger hva som er riktig å gjøre

Vi er ustabile, kaotiske og selvmotsigende, mener Erling Dokk Holm.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[bilde, right, six](Magasinet): Det er bare blitt sånn. Alle mine tanker om enhetlig og konsekvent orden er brutt sammen.

I mange år mente jeg at det var et stort gode å la folk regjere seg selv, jeg kunne ikke tro at folk ikke tålte total frihet.

Men nå som jeg hver dag går forbi den fullstendig avsiviliserte delen av Oslo - der dopet flyter fritt og langerne ikke skjuler sin virksomhet - har jeg endret mening.

Jeg har fått en snikende fornemmelse av at svært mange ville hatt det svært mye bedre om de ble tvunget til et annet liv.

Tidligere tenkte jeg at det ikke kunne vært meg, nå tenker jeg at det ville vært meg, om ikke jeg vokste opp i et samfunn som satte mange grenser og krevde mye lojalitet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn