Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Ingen vil si rett ut: «Nei, jeg vil ikke bo her lenger, det er for mange utlendinger her»

Hvert år flytter opp mot 2000 etniske nordmenn fra Groruddalen i Oslo. Like mange ikke-vestlige innvandrere flytter inn. Hva gjør det med dem som er igjen?

I ENDRING: Groruddalen er det området i Norge med den raskest voksende innvandringsbefolkningen. I løpet av de siste 15 åra har andelen etnisk norske sunket fra 82 til 56 prosent, ifølge SSB.
I ENDRING: Groruddalen er det området i Norge med den raskest voksende innvandringsbefolkningen. I løpet av de siste 15 åra har andelen etnisk norske sunket fra 82 til 56 prosent, ifølge SSB. Vis mer

- Vi passet ikke inn i vårt eget nabolag lenger. Til slutt ville vi ikke engang identifisere oss med det, sier «Stine» (46).

Det er tre år siden hun flyttet med mann og to barn, ut av Oslo. Bort fra sitt nyoppussete rekkehus og sin velholdte hage på Ammerud, der de hadde bodd i 15 år.

- Det er sårt både for oss og vennene våre som er blitt boende, men vi orket ikke mer. Vi fant stadig ting som irriterte oss, og ble mer og mer skeptiske, sier hun.  

Groruddalen er det området i Norge med den raskest voksende innvandringsbefolkningen i Norge.

Føler seg hjemløse

I løpet av de siste 15 åra har andelen etnisk norske sunket fra 82 til 56 prosent, ifølge SSB. Hvilke erfaringer har de gjort seg, de som er blitt tildelt rollen som vertskap for innvandrerne?

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?