- Ingen vil si rett ut: «Nei, jeg vil ikke bo her lenger, det er for mange utlendinger her»

Hvert år flytter opp mot 2000 etniske nordmenn fra Groruddalen i Oslo. Like mange ikke-vestlige innvandrere flytter inn. Hva gjør det med dem som er igjen?

I ENDRING: Groruddalen er det området i Norge med den raskest voksende innvandringsbefolkningen. I løpet av de siste 15 åra har andelen etnisk norske sunket fra 82 til 56 prosent, ifølge SSB.
I ENDRING: Groruddalen er det området i Norge med den raskest voksende innvandringsbefolkningen. I løpet av de siste 15 åra har andelen etnisk norske sunket fra 82 til 56 prosent, ifølge SSB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi passet ikke inn i vårt eget nabolag lenger. Til slutt ville vi ikke engang identifisere oss med det, sier «Stine» (46).

Det er tre år siden hun flyttet med mann og to barn, ut av Oslo. Bort fra sitt nyoppussete rekkehus og sin velholdte hage på Ammerud, der de hadde bodd i 15 år.

- Det er sårt både for oss og vennene våre som er blitt boende, men vi orket ikke mer. Vi fant stadig ting som irriterte oss, og ble mer og mer skeptiske, sier hun.  

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer