- Ingenting har så godt av juling som en aubergine

To deilige aubergine-oppskrifter fra Andreas Viestad.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Auberginen er deilig. En godt tilberedt aubergine har et kjøttaktig preg, men helt uten å minne om annet vegetarisk nesten-kjøtt. Den har noe av den samme gode, dyrisk dype bruningen, og kan oppnå det som må være den fineste steke- skorpa i hele grønnsakbransjen.

Samtidig prøver den ikke å være som kjøtt, den er helt og fullt seg selv, med en mild, god smak som jeg aldri blir lei, og som passer til – vel, egentlig nesten alt. Det finnes knallsterke syrlige thairetter og kraftige indiske curryer som ikke blir det samme uten aubergine, og det er nesten umulig å tenke seg det fargerike og aromatiske midtøstenkjøkkenet uten auberginen. Maten i Sør-Frankrike og Italia har aubergine som en viktig del av sitt fundament.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn