- Ingenting har så godt av juling som en aubergine

To deilige aubergine-oppskrifter fra Andreas Viestad.

- Ingenting har så godt av juling som en aubergine
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Auberginen er deilig. En godt tilberedt aubergine har et kjøttaktig preg, men helt uten å minne om annet vegetarisk nesten-kjøtt. Den har noe av den samme gode, dyrisk dype bruningen, og kan oppnå det som må være den fineste steke- skorpa i hele grønnsakbransjen.

Samtidig prøver den ikke å være som kjøtt, den er helt og fullt seg selv, med en mild, god smak som jeg aldri blir lei, og som passer til – vel, egentlig nesten alt. Det finnes knallsterke syrlige thairetter og kraftige indiske curryer som ikke blir det samme uten aubergine, og det er nesten umulig å tenke seg det fargerike og aromatiske midtøstenkjøkkenet uten auberginen. Maten i Sør-Frankrike og Italia har aubergine som en viktig del av sitt fundament.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer