Ingrid (92) festet med «Husker du» på YouTube

- Er ikke YouTube bandet som snart skal spille, da?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VERKEN ODD GRYTE eller Erik Bye er lengre blant oss, men på YouTube lever de videre i beste velgående. Det kunne pensjonistene på Paulus Sykehjem i Oslo hygge seg med mandag kveld.

I nyåpenet kafé og som starten på Kulturdagene, ble 70 pensjonistene ledet inn i internetts underholdningsverden av tidligere kinodirektør Ingeborg Moreus Hansen og folkekjære Jens Bruun Pedersen.

Ragny Gisløy (89) er ikke helt sikker på hva som skal skje og lurer litt på hvem YouTube er som skal underholde i kveld.

- Er det ikke noen som kommer bort på gulvet her og skal spille da? Vi har aldri hørt dem, sier hun og innrømmer at hun ikke har brukt Internett før.

- YouTube? Hva betyr det da, spør Ragny som forteller at hun stort sett forholder seg til av- og påknappen på Tv-en.

Nybakt forfatter og tidligere kinodirektør i Oslo Ingeborg Moreus Hansen, tok turen for å fortelle om internettets fortreffeligheter.

- Det viktigste med nettet er jo å kunne følge med på hva som skjer akkurat nå. Man behøver jo ikke kjøpe Dagbladet lenger, men gå rett in på Dagbladet.no for å se hva Moreus Hansen sier, sier Moreus Hansen.

- Over 600.000 mennesker i Norge er ikke på nett, så her det bare å la seg forlede.

Ingrid (92) festet med «Husker du» på YouTube

- DETTE MARKERER begynnelsen på en satsning på audiovisuelle medier. Dette skal vi bruke til underholdning, nytte og i erindringsjobbing, sier daglig leder ved Paulus Sykehjem, Geir Hansen, som nå legger opp til nett-tilgang i alle oppholdsrom.

Sykehjemmet har fra før en satsning på minneopplevelser med eget erindringsrom. Nå ønsker ledelsen å åpne opp og satser ambisiøst på eget bibliotek, spa, akupunkturklinikk og kunstgalleri.

- Nå skal jeg ha meg en liten drink, forteller Ingrid Andersen (92) til Dagbladet.no før allsangen bryter løs.

Denne saken er laget av Magasinets nettredakjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på epost.

VIL HA ELDRE PÅ NETT: Ingeborg Moreus Hansen går inn på Dagbladet.no for å se hva Moreus Hansen sier.
ALLSANG:</B> Hovedøen går aldri av moten.
EN LITEN HIKKAS: Ragny Gisløy (89) koste seg med gamle slagere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer