Ingunn Yppen

Ingunn Yssen var ikke redd for å legge seg ut med Norges mektigste kvinne. Hun har overlevd verre ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER DEN TØFFESTE beslutningen jeg har tatt i hele mitt liv. Men det handlet om selvrespekten min. Hvis jeg ikke hadde gjort det, ville jeg ha klandret meg selv resten av livet. Skulle jeg være en av alle dem som lar trakassering passere, gang på gang? Skulle jeg også tie? Vet du hva? Jeg tror aldri jeg hadde tilgitt meg selv.

INGUNN YSSENS DAGER har vært makeløse siden hun satte en hel fagbevegelse i brann ved å si opp jobben som internasjonal sekretær - og samtidig publisere avskjedsbrevet. Bare uværet på Vestlandet kjempet om overskriften med stormen som herjet på Youngstorget. Men Yssen bærer ingen ytre tegn på å ha gått gjennom sitt livs mest turbulente dager. Hun sier hun har sovet godt, hun er kvikk og kampklar, og ja, faktisk blid.

Idet vi svinger inn døra til en kafé på Majorstua i Oslo, blir vi stoppet av en av folkets representanter:

-  Jeg vil bare si at jeg er så glad for at du har gjort det du har gjort. Nå må LO bli kvitt den der arrogante dama.

Den eldre kvinnen er ikke alene om å støtte Yssen. En meningsmåling utført av Synovate MMI for Dagbladet viser at sju av ti nordmenn mener Valla har håndtert konflikten med Yssen dårlig. Onsdag gikk også de to tidligere statssekretærene i Justisdepartementet, Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland, ut med sin støtte til Yssen og sa at de trakk seg fra jobben etter tur på grunn av omfattende samarbeidsproblemer med daværende statsråd Gerd-Liv Valla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer