VELDIG VANLIG: Det er helt naturlig å være nysgjerrig på hvordan en annen en kjæresten vil være i senga - og på hvordan en annen vil oppleve deg seksuelt, mener professor og sexforsker Bente Træen.
VELDIG VANLIG: Det er helt naturlig å være nysgjerrig på hvordan en annen en kjæresten vil være i senga - og på hvordan en annen vil oppleve deg seksuelt, mener professor og sexforsker Bente Træen.Vis mer

Inn i fristelsen

Er monogami naturlig? Om ikke, så har vi i alle fall et valg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvis jeg er i et forhold som er i en bølgedal, og er intenst tiltrukket av en annen, hvordan skal jeg motstå fristelsen til å leve det ut?— Kjernen i saken er hvordan det står til med forholdet du allerede er i. Vil du ut, eller vil du fortsette å være sammen med partneren din? Om du vil forbli i forholdet, er det lurt å tenke gjennom scenariet med den andre på forhånd. Du bør bestemme deg for hvor dine og din faste partners grenser går. Dersom du faktisk vil gjøre det slutt med partneren din, kan tiltrekningen til den andre fungere som en brekkstang ut av forholdet.

Hvorfor blir vi tiltrukket av andre når vi er i et forhold?

— Mennesker er ikke monogame fra naturens side, men vi velger å leve monogamt. Derfor er det fullt mulig å kjenne seg tiltrukket av flere på samme tid. Opplevelsen av å være tiltrekkende er en berusende følelse. Du kjenner deg erotisk, lysten og glad, noe som også kan komme den faste partneren din til gode. Kanskje vil han eller hun oppleve deg som enda mer attraktiv enn ellers.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn