Inn i mørket

Bøkene hans oversettes, filmatiseres og sanker priser. Hadde det ikke vært for dødsangsten, kunne Johan Harstad (32) gledet seg.

I alt mylderet:  Johan Harstads debutroman ble TV-serie, men selv nektet han for å ha noe med det å gjøre. - Det siste jeg ville var å å begynne å skrive på den samme historien rett etter at jeg var ferdig, forteller han.   Foto: Lars Myhren Holand
I alt mylderet: Johan Harstads debutroman ble TV-serie, men selv nektet han for å ha noe med det å gjøre. - Det siste jeg ville var å å begynne å skrive på den samme historien rett etter at jeg var ferdig, forteller han. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dag, kanskje om hundre år, når han har ligget i den våte jorda til det bare er råtne bein igjen av det som en gang var kroppen hans, vil en sommervikar på en kirkegård sakte spa ham fram til lyset igjen. Kanskje vil denne sommervikaren grave helt til spaden treffer ham over nesebenet, knuser skallen på ham, før han kaller på en liten gravemaskin. Maskinen vil sope ham opp i en haug av jord og knokler som blir liggende i sommerluften, mens en ny kiste fires ned i mørket. Så vil han, eller det som er igjen av ham, kastes tilbake i jorda.

PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE

Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).

Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.

Påsketilbud

kvartal
59 kr/mnd
Inkludert 2 mnd gratis
Totalt 179 kr/3 mnd

GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer