Innbakt kyllingsuppe

4-6 porsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ca. 50 minutter, 4-6 personer:

Dagens mattips

Her finner du oppskriften som står på baksiden av Dagbladets papirutgave. Alle oppskriftene er samlet i arkivet vårt.

Ser du etter Andreas Viestads faste spalte «Det beste jeg vet»? Den finner du her!

Flere oppskrifter:

6 kyllingfileter

½ l hønsekraft (terning og vann)

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 dl hvitvin

2 dl crème fraîche

2 ts dijonsennep

Innbakt kyllingsuppe

1 ss finhakket estragon

1 gulrot i strimler

3 vårløk i strimler

150 g sjampinjonger i skiver

125 g frosne erter

litt sitronsaft

salt

kvernet pepper

1 pakke butterdeig

1 egg til pensling

I stekeovn ved 190°C.


• Slik gjør du:

Kok opp kraften og legg i kyllingfiletene. La det trekke ca. 10 minutter. Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med kraften. Tilsett vin og crème fraîche og kok i 3-4 minutter. Rør inn sennep og estragon. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.

Fres grønnsaker og sopp lett i smør. Del kyllingfiletene i biter og fordel kjøtt og grønnsaker i 6 ildfaste former. Hell over sausen. Pensle med vann rundt kanten av formene. Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse.

Skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på formene. Dekk dem med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett. Pensle overflaten med egg. Sett formene midt i ovnen og stek dem ca. 30 minutter, eller til lokkene har hevet og fått en fin farge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer