Innbakt kyllingsuppe

4-6 porsjoner.

Ca. 50 minutter, 4-6 personer:

6 kyllingfileter

½ l hønsekraft (terning og vann)

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 dl hvitvin

2 dl crème fraîche

2 ts dijonsennep

Innbakt kyllingsuppe

1 ss finhakket estragon

1 gulrot i strimler

3 vårløk i strimler

150 g sjampinjonger i skiver

125 g frosne erter

litt sitronsaft

salt

kvernet pepper

1 pakke butterdeig

1 egg til pensling

I stekeovn ved 190°C.


• Slik gjør du:

Kok opp kraften og legg i kyllingfiletene. La det trekke ca. 10 minutter. Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med kraften. Tilsett vin og crème fraîche og kok i 3-4 minutter. Rør inn sennep og estragon. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.

Fres grønnsaker og sopp lett i smør. Del kyllingfiletene i biter og fordel kjøtt og grønnsaker i 6 ildfaste former. Hell over sausen. Pensle med vann rundt kanten av formene. Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse.

Skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på formene. Dekk dem med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett. Pensle overflaten med egg. Sett formene midt i ovnen og stek dem ca. 30 minutter, eller til lokkene har hevet og fått en fin farge.