BASSIST-KJÆRESTE: -  Vi er begge vant til turnélivet og som profesjonell går man automatisk inn i en yrkesrolle i den settingen, sier Carola om sin musikerkjæreste. Foto: Rickard L. Eriksson
BASSIST-KJÆRESTE: - Vi er begge vant til turnélivet og som profesjonell går man automatisk inn i en yrkesrolle i den settingen, sier Carola om sin musikerkjæreste. Foto: Rickard L. ErikssonVis mer

Innimellom føler Carola Häggkvist (48) at hun ikke synger noe bra i det hele tatt

Neste helg kan du selv høre Carola når hun opptrer på Tysnesfest utenfor Bergen.

Hvordan er livet om dagen?

- Veldig bra, takk! Jeg er på et stadie i livet der jeg kan høste av godene jeg tidligere har sådd. Der har du velsignelsen av å bli litt eldre.

Hva var det første du tenkte da du våknet i dag?

- At artistlivet er så enormt mye mindre glamorøst i virkeligheten. Men det er det verdt, på grunn av alt det sterke og positive man opplever fra scenen.

Innimellom føler Carola Häggkvist (48) at hun ikke synger noe bra i det hele tatt

På sommerturneen er kjæresten din Jimmy Källqvist med som en del av bandet. Hvordan er det?

- Da sees vi i sommer, i hvert fall. He-he. Men altså, i tillegg til å være kjæresten min er han også en av Sveriges beste bassister. Vi er begge vant til turnélivet og som profesjonell går man automatisk inn i en yrkesrolle i den settingen. Det herlige er at vi kan musisere også til hverdags. Når han kommer innom hjemme, setter seg ved pianoet og spiller Stevie Wonder, litt folkemusikk, kanskje improviserer han ... Selv spiller jeg jo ikke noe, så det er underbart.

Hvordan er det å framføre «Främling» på 32. året? Blir du ikke lei?

- Det går så fint! For meg er den fortsatt litt magisk, den kommer nok alltid til å være veldig spesiell. Vi spiller den som ekstranummer etter å ha dratt på ganske hardt først, så den blir som en fin liten karamell på slutten.

Hvilken låt har gjort sterkest inntrykk på deg?

- Av mine egne er det nettopp «Främling». Ellers er det nok «My tribute (To god be the glory)» av gospellegenden Andrae Crouch.

Hva inspirerer deg?

- Alt mellom himmel og jord. Naturen, mat, kjærlighet, modige mennesker, hverdagshelter, barna mine, en tone fra et instrument. Og de gangene jeg spontant skriver sanger ut ifra andakten min, det elsker jeg.

Hva skulle ingen tro om deg?

- At jeg til tider føler at jeg ikke synger noe bra i det hele tatt. Jeg strever med prestasjonsangst før viktige opptredener. Men det gjør nok at jeg holder meg både ydmyk og fokusert.

Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom?

- Yes, endelig er du her! Vel gjort, du gode og tro tjener. Velkommen hjem!