<strong>FÅR OFTE UFAGLÆRTE JOBBER:</strong> Innvandrerkvinner i pleie- og omsorgssektoren er ikke mer uføretrygdet enn etnisk norske kvinner i samme bransje, mener forskerne fra Universitetet i Oslo, som er kommet fram til at uføretrygdgraden blant innvandrere i Norge er så høy fordi innvandrere har tøffere yrker og lavere lønn. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX
FÅR OFTE UFAGLÆRTE JOBBER: Innvandrerkvinner i pleie- og omsorgssektoren er ikke mer uføretrygdet enn etnisk norske kvinner i samme bransje, mener forskerne fra Universitetet i Oslo, som er kommet fram til at uføretrygdgraden blant innvandrere i Norge er så høy fordi innvandrere har tøffere yrker og lavere lønn. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX Vis mer

- Innvandrere mindre på uføretrygd enn nordmenn

Forskere ved UIO med oppsiktsvekkende funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| INNVANDRERE I NORGE er mer uføretrygdet enn andre. Det har statistikken vist i årevis. Men nå har det kommet en ny rapport som tyder på at det i realiten ikke er noen forskjell, kanskje er til og med ikke-vestlige innvandrere og østeuropeere mindre uføretrygdet enn nordmenn.

Rapporten (utdrag) som er trykket i siste nummer av Scandinavian Journal of Public Health er laget av en gruppe forskere ved UIO ledet av professor i sosialmedisin Bjørgulf Claussen. Det skriver Klassekampen i dag (ikke på nett).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer