- Innvandrerjenter mer redd for jomfruhinnen enn for voldtekten

Kristina Abu-Khader Aamand vil knekke mytene om jomfruhinnen.

KNEKKER MYTER OM JOMFRUHINNEN: Om jenter i det hele tatt har jomfruhinne, så kan den uansett ikke rekonstrueres med kirurgi. Den sprekker heller ikke nødvendigvis ved første samleie og blødning første gang er uvanlig, er blant opplysningen på den nye nettsiden Nymødom.dk. Fra: Nymødom.dk
KNEKKER MYTER OM JOMFRUHINNEN: Om jenter i det hele tatt har jomfruhinne, så kan den uansett ikke rekonstrueres med kirurgi. Den sprekker heller ikke nødvendigvis ved første samleie og blødning første gang er uvanlig, er blant opplysningen på den nye nettsiden Nymødom.dk. Fra: Nymødom.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JOMFRUHINNE ER PÅ MOTEN i innvandrermiljøer mener dansk-arabiske Kristina Abu-Khader Aamand, som vil fjerne misoppfatninger om møydommen med nettsiden www.nymoedom.dk som ble lansert i forrige uke.

- Vi må ikke reprodusere mytene om den blødende jomfru, sier Kristina Abu-Khader Aamand til Dagbladet.no.

Sykepleieren og sosialarbeideren har blant annet jobbet på Center for Voldtægtsofre på Rigshospitalet i København. Her møtte hun innvandrerjenter som var mer bekymret for hva en sprukken jomfruhinne ville bety på bryllupsnatten, enn for voldtekten. Den måtte uansett holdes totalt hemmelig, fordi en tapt jomfruhinne betyr ødelagt ære for henne og familien, uansett hvordan det skjedde.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer