Du leser nå Dagbladet Pluss

- Integrasjonen er en monumental suksesshistorie

Vi trenger flere ikke-vestlige innvandrere, ikke færre, hevder forfatter i ny bok.

MER I ARBEID: Tallene fra Danmark viser at arbeidsdeltakelsen i innvandrergruppene som man har ansett som vanskeligst å integrere øker. Nesten halvparten av alle innvandrerne i Danmark har flyktningebakgrunn.  Khadijo Mohamd (t.v.) og Kadama Oman savnet imidlertid Somalia da de ble fotografert i København i 2006. Foto: Ane H. Lunde / SCANPIX .
MER I ARBEID: Tallene fra Danmark viser at arbeidsdeltakelsen i innvandrergruppene som man har ansett som vanskeligst å integrere øker. Nesten halvparten av alle innvandrerne i Danmark har flyktningebakgrunn. Khadijo Mohamd (t.v.) og Kadama Oman savnet imidlertid Somalia da de ble fotografert i København i 2006. Foto: Ane H. Lunde / SCANPIX .Vis mer

||| DANMARK. Hjemlandet til 24-årsregelen, Mohammed-krisen og Dansk Folkeparti. I Norge dras ofte den danske innvandringsdebatten opp som et skrekkeksempel. Så strenge regler vil vi ikke ha her, så steile fronter i debatten må vi unngå.

Nå har den danske integrasjonskonsulenten Hans Lassen gitt ut boka «Den anden virkeligehed» hvor han argumenterer for at integrasjonen av ikke-vestlige innvandrere har vært en suksess i Danmark. Han bruker statistikk til å vise hvor bra det går.

TALLENE VISER AT mange flere ikke-vestlige innvandrere er i jobb i Danmark nå.

I løpet av de siste 10 årene har arbeidsdeltakelsen blant ikke-vestlige innvandrere økt fra rundt en tredel til at over halvparten av de ikke-vestlige innvandrerne og etterkommerne deres i arbeidsdyktig alder jobber. Økningen overstiger veksten i populasjonen. I 2008 var 57 prosent av de danske ikke-vestlige innvandrerne i jobb. Tallet for dansker er 79, og gapet er dermed skrumpet betydelig inn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.